Opiskelijat kertovat

Rehtorin 10 ohjetta ja 5 vinkkiä johtajalle

1.8.2016 14:12 Kirjoittaja Kirjoita kommenttisi
Vesa_AMK_blogi

Sain kesällä 2016 haasteen Turun ammattikorkeakoulun lehtori Sakari Koivuselta ja opiskelija Jarmo Keskitalolta. Molemmat olivat julkaisseet omat ”noin 10 käskyään” sekä opiskelijoille että opettajille ( Sakarin blogi ja Jarmon blogi ). Minulle he ehdottivat samoja tehtäviä sekä lisäksi kirjoittamaan ”noin 10 käskyä” johtajalle.

Tässä siis ensimmäinen erä suunnattuna johtajille:

1. Pidä suunta selkeänä

Johtajan vastuulla on, että organisaatio etenee yhteiseen suuntaan. Mikään ei rasita toimintaa ja kumppaneita niin paljoa kuin jatkuvat sisäiset kahnaukset toiminnan tavoitteista. Lähtökohtana tulee olla, että kaikki organisaation jäsenet tietävät, mitkä ovat kokonaisuuden tavoitteet ja miten he pystyvät niitä edesauttamaan omalla työllään. Vastaavasti asiakkaidesi pitää tietää, mitä he ovat sinulta saamassa ja mikä on luvattu laatutaso.

2. Varmista vauhti

Nykypäivänä muutoksista ja kilpaillusta rahoituksesta on tullut organisaatioiden vakio jopa julkisyhteisöissä. Tiiviissä muutosvauhdissa syntyy usein toiveita tilanteen rauhoittamisesta ja samalla lipsumisesta takaisin vanhoihin käytäntöihin. Johtajan on kyettävä varmistamaan, että liikevoima säilyy jatkuvasti, muuten organisaatio jää jälkeen muista toimijoista ja pahimmillaan jarruttaa koko toimintaketjun uudistumista.

3. Delegoi

Johtajan pitää huolehtia, että asiat tulevat tehdyksi – ei tehdä niitä itse. Johtaja, joka ei delegoi töitä eteenpäin halvaannuttaa hyvänkin organisaation synnyttämällä turhan pullonkaulan omalle työpöydälleen.

4. Deletoi

Mikään ei ole niin helppoa kuin antaa organisaatiolle jatkuvasti lisätöitä. Johtajan pitää pystyä myös sanomaan, mitä ei tarvitse tehdä. Tarkemmalla katsomisella hämmästyttävän suuri määrä aikasyöpöistämme on sinänsä kivoja tehtäviä, mutta eivät täysin välttämättömiä tulosten saavuttamisen kannalta.

5. Tee päätöksiä

Paras tapa halvaannuttaa organisaatio on jättää tekemättä päätöksiä. Huonoksi tai virheelliseksi osoittautuvaa päätöstä voi aina korjata, mutta päätöksen jättäminen avoimeksi pysäyttää toiminnan.

6. Selvitä faktat

Organisaatioiden johtamisen tulee olla niin faktapohjaista työtä kuin mahdollista. Kustakin tilanteesta pitää saada aikataulun sallimissa rajoissa paras mahdollinen tietopaketti ennen päätöksentekoa. Prosessi- ja talousasioissa objektiivisia tietoja on tavallisesti runsaasti saatavilla. Henkilöstöasioissa kannattaa huomata, että jokaisella ihmisellä on oma subjektiivinen todellisuutensa, joka on syytä ymmärtää eri henkilöiden osalta.

Henkilöstöasioiden osalta kannattaa ylipäätään noudattaa platinaista sääntöä: ”Kohtele muita niin kuin he haluavat itseään kohdeltavan” (kts. seuraava kohta).

7. Kuuntele

Työyhteisösi jäsenet ja asiakkaasi ovat parhaita asiantuntijoita omasta tilanteestaan. Heitä on aina syytä kuunnella herkällä korvalla ja pyrkiä myös lukemaan sanomatta jääneitä ajatuksia. Johtaja ei voi koskaan kuunnella liikaa muita ihmisiä.

8. Vastaa

Kun sinulta kysytään jotain tai sinulle esitetään väitteitä, vastaa välittömästi. Aktiiviset ihmiset ovat aina mahdollisuus omasi ja organisaatiosi toiminnan kehittämiseen. Kiitä aina, selvitä faktat ja korjaa joko palautteenantajan tai omaa näkemystäsi tarvittaessa.

9. Luota

Ihmiset haluavat tehdä hyvää työtä. Mitä enemmän sinä heihin luotat, sitä enemmän he haluavat olla luottamuksesi arvoisia.

10. Johda edestä

Johtajan tulee seistä omien sanojensa takana ja olla valmis kantamaan näkyvä vastuu niistä. Vaikeissakin asioissa vastuunsa kantavaa johtajaa on helpompi seurata kuin huoneessaan piileskelevää.

 

Lisäksi vielä 5 vinkkiä sotkemaan listaa

  1. Kanna vastuu. Aina. Vaikka olisitkin identifioinut ongelman muualle, olisi ollut sinun vastuullasi huomata se etukäteen.
  2. Anna ihmisille (myös itsellesi) mahdollisuus innostua uudestaan ja uudestaan.
  3. Anna armoa aina kun se on mahdollista, niin muille kuin itsellesi.
  4. Lue paljon ja reflektoi lukemaasi.
  5. Kuuntele ainakin kerran kuukaudessa My Way –kappaleen sanoitus haluamasi esittäjän version.

 

Terveisin,

Rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila

Kategoriat:

Kirjoittaja: Ylläpitäjä